Bouwen aan cultuur voor duurzaamheid

Duurzaamheid gaat over mensen. Over gedrag, gewoonten en gebruiken. Dat noemen antropologen cultuur. Zacht en moeilijk meetbaar, én bepalend in onze overtuigingen en dagelijkse gedrag.

Het verduurzamen van organisaties is een complexe cultuurverandering. Om een werkelijk duurzame organisatie te bouwen, is integratie van duurzaamheid in de organisatiecultuur nodig. 

Duurzaamheid gaat over meer dan het scheiden van afval en koffiebekertjes, thuiswerken of het isoleren van kantoorpanden. Duurzaamheid gaat over het veranderen van een collectieve mindset, over een cultuurverandering. Om die verandering voor elkaar te krijgen, is het handig te snappen wat cultuur is en hoe het werkt.

Sustainable Consultant is opgericht door Walter Faaij om organisaties en bedrijven te helpen met verduurzamen. Om kennis over cultuur en verandering in te zetten om duurzame tribes te bouwen. Om duurzaamheid in het DNA van zoveel mogelijk organisaties te verankeren. 

Sustainable Consultant helpt u met het bouwen aan een organisatiecultuur gericht op duurzaamheid. Met lezingen, masterclasses en adviestrajecten op maat. Culturen bouwen van duurzaamheid.

Meer over Walter FaaijLaatste blog · Verduurzamen doe je in drieën

22 november 2016 ― Reis mee naar Groenland. Een organisatie bouwen met duurzaamheid in het DNA, doe je in drieën. Niet van oud naar nieuw, maar met een ondertussen. Met chiefs en sjamanen (leiders en adviseurs) die de veranderingen begeleiden en duiden. Niet de onzekerheid verkorten, maar opzoeken.

Lees het hele artikel


If we are to reach sustainable frontiers, it must begin with changing our collective minds. ― Wayne Vissser