Bouwen aan cultuur voor duurzaamheid

Duurzaamheid gaat over mensen. Over gedrag, gewoonten en gebruiken. Dat noemen antropologen cultuur. Zacht en moeilijk meetbaar, én bepalend in onze overtuigingen en dagelijkse gedrag.

Het verduurzamen van organisaties is een complexe cultuurverandering. Om een werkelijk duurzame organisatie te bouwen, is integratie van duurzaamheid in de organisatiecultuur nodig. 

Duurzaamheid gaat over meer dan het scheiden van afval en koffiebekertjes, thuiswerken of het isoleren van kantoorpanden. Duurzaamheid gaat over het veranderen van een collectieve mindset, over een cultuurverandering. Om die verandering voor elkaar te krijgen, is het handig te snappen wat cultuur is en hoe het werkt.

Vanuit de overtuiging dat we de samenleving anders moeten organiseren, en de rol die corporate antropologie daarin kan spelen, heb ik Sustainable Consultant opgericht. Om organisaties en bedrijven te helpen met verduurzamen. Om kennis over cultuur en verandering in te zetten om duurzame tribes te bouwen. Om duurzaamheid in het DNA van zoveel mogelijk organisaties te verankeren. 

Sustainable Consultant helpt met het bouwen aan een organisatiecultuur gericht op duurzaamheid. Met lezingen, masterclasses en adviestrajecten op maat. Building cultures of sustainability.

Meer over Walter FaaijLaatste blog · Duurzaamheid belangrijk? Geef het ranking

24 mei 2017 ― Duurzaamheid integreren in je organisatiecultuur? Geef duurzaamheid ranking. En eis je plek aan de tafel op als MVO afdeling.

Lees het hele artikel


The sustainability revolution is in essence a revolution of culture ― Michiel Schwarz